Fysioterapi og hjernerystelse

Hvert år registreres 25.000 hjernerystelser i Danmark. Desværre er tallet sandsynligvis en del højere, da et stort antal ikke oplever deres gener umiddelbart efter det udløsende traume.

Det kan opstå uger, måneder – endda år efter påvirkningen. Det er ikke altid, at der sættes lighedstegn mellem et cykelstyrt, en påkørsel eller et uheldigt stød med fx. depression, angst, forstyrret søvn, nedsat hukommelse, ændret tolerance over for lyd og lys, fordøjelsesproblemer, og endda mere muskuloskelaterale problemer. Det kunne fx. være smerter og nedsat stabilitet i kroppens led og muskler.

Til denne målgruppe anvender jeg primært funktionel neurologi, Z-Health, da det er vigtigt at forstå kroppen som én helhed bestående af såvel muskler og led, men i høj grad også af balanceorganerne og øjnene = de vestibulære og visuelle styresystemer.

Efter et hoved- og/eller nakketraume handler det i høj grad om at forsikre kroppen og nervesystemet om, at faren er drevet over, og at den kan skrue ned for paraderne. Så længe dette kører på over-drive, vil alle input blive tolket som en udefra kommende trussel af nervesystemet og reagere med symptomer som smerter, stress, svimmelhed, uro og træthed.

Behandlingen er aktiv. Dvs. at den består af en klarlægning af hvilke områder af hjernen, der har brug for genoptræning samt vejledning i, hvorledes du intensivt gør dette imellem vores aftaler.

Nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra Physical Movement