Årsagen til, at den forstuvede ankel aldrig bare skal “gås væk”!

Vidste du…

… At en forstuvet ankel er noget af det, jeg ser, der medfører allerflest kompensations strategier?

Når du forstuver en ankel, er det oftest ledbåndene på anklens yderside, der bliver beskadiget.

I perioden efter vil det ofte gøre ondt at træde ned på ydersiden af foden, og du vil derfor humpe rundt med en krummet fod med den overbevisning, at det ”skal gås væk”.

NEJ!

I de tilfælde, hvor du ikke får genoptrænet den forstuvede ankel, vil du påvirke hele den laterale (yderste) bevægekæde (se billedet fra Thomas Myers “Anatomy Trains”).

Hvis du ikke har succes med at bruge linien ét sted, vil kroppen respondere med, at andre steder også vil arbejde for lidt eller for meget. Dette kan fx medføre et ”løberknæ” (smerter på ydersiden af knæet), instabile hofter fx under squat og (surprise surprise) hovedpine pga. en overkompensering af din halsmuskulatur etc. etc.

Du øger derfor din risiko for at udvikle et dysfunktionelt bevægemønster, hvis du lytter til dem, der fortæller dig, at du bare skal bruge din fod som hidtil.

Også mange år efter din skade er opstået.

”Jamen Annika, jeg har haft forstuvet mine ankler masser af gange, og har ingen problemer!”.

Tillykke… Men din risiko for, at de opstår er stadig tilstede.

Jeg har netop sendt en klient ud af døren, der er sluppet af med en smertefuld skulder og daglig hovedpine gennem de sidste 3 år, ved at fokusere på hendes 3,5 år gamle forstuvning.

Derfor:

Har du en forstuvet ankel med i bagagen samt en skade, der bliver ved med at drille, og hvor behandlingen er resultatløs – så KOM I GANG med rehab af din ankel!

 

Lateral line, Thomas Myers "Anatomy Trains"
Lateral line, Thomas Myers “Anatomy Trains”

Nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra Physical Movement