Har du “rib-flare”??

På cirka samme måde som du kan have “englevinger” på din bagside, så kan du også have et ribbens-bur, der stritter for meget.

Der vil for det meste kun være tale om den ene side, og forekommer ofte hvis du har stødt eller brækket et eller flere ribben. 
Det samme kan ske, hvis din vejrtrækning er eller har været uhensigtsmæssig.

I de værste tilfælde kan du se det, når du kigger dig i spejlet, men du kan også tjekke det i rygliggende: Tag en dyb indånding, hold vejret og få en anden til at observere dine ribben fra dit hovedgærde. 
Det er IKKE meningen, at dine ribben skal løfte sig opad og udad, således at der opstår et hulrum mellem ribben og mave (se billede).

 

Rib flare
Rib flare

 

Ud over det kosmetiske ved dette, resulterer dette i en svagere kerne og funktionelt vil du ofte ende op med at hyperextendere (over-svaje) i din lænd samt runde i dine skuldre, fordi dine skulderblade forsøger at opretholde en lodret position i din rygsøjle. 

Derved mister dine skulderblade kontakt til ribbensburet – og så har du både englevinger og rib-flare. 

Av! 

Et overordnet trick til at få dine ribben til at ligge, hvor de bør, er at træne dine indre skrå mavemuskler (se billede).

indre skrå mavemuskler
Indre skrå mavemuskler

Min favorit-øvelse til dette er Pallof-press i varierende udgangsstillinger – fx stående, 1/2 kneeling, kneeling, rygliggende – med enten et band eller et kabel. 

https://www.youtube.com/watch?v=OGR4fgMhQbE

 

 

 

Hvis dit rib-flare er på din venstre side, skal du fastgøre band/kabel til din højre side – hvis du laver en 1/2 kneeling (som jeg ofte anbefaler), er det dit venstre knæ, der skal være i jorden.

Og som altid: Husk at trække vejret! 

I tilfældene med rib-flare er det næsten altid dit mellemgulv, der forsøger at kompenserer for de skrå mavemuskler.

//Enjoy! 

Nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra Physical Movement