Neurokinetic Therapy (NKT) ®

thumb-e3277fd71803cecc6d5eeb8c966f40d9

I løbet af de sidste +3 år har Annika efteruddannet sig inden for Neurokinetic Therapy® (NKT) Level 1, 2 og 3 ved David Weinstock og dr. Kathy Dooley i London.

NKT er en undersøgelses- og behandlingsmetode, der kortlægger årsagen til dysfunktioner i kroppens bevægemønstre.

Hvis du bevæger dig uhensigtsmæssigt pga. smerter og/eller en skade i bevægeapparatet, vil kroppen og hjernens motoriske kontrolcenter reagere med, at nogle muskler vil blive inhiberede – de vil ”slukke”.

Herved er der andre muskler, der bliver nødt til at kompensere, og derved komme på overarbejde. Disse muskler er ofte de såkaldte synergister, der godt kan lægge langt væk fra den inhiberede muskel.

Ved at lokalisere dette samspil, og derefter først løsne for de faciliterede (overspændte) strukturer. Dernæst aktivere de hæmmede strukturer, er det muligt at re-programmere kroppens foretrukne bevægemønstre og genvinde normal og smertefri funktion og bevægelse.

En af kerneydelserne under NKT er anskuelsen af kroppens “kinetic chains” (fx din bagkæde). Hvis du har et svagt led i denne kæde, bliver hele systemet påvirket.

Derudover ved vi, at kroppen reagerer meget hierarkisk ift. kompensationer, og det ofte vil blive din vejrtrækning (diaphragma), din kæbe, din bækkenbund og eventuelle ar, der vil være de første strukturer, der bliver påvirket. Derfor indgår undersøgelse og behandling af disse ofte glemte strukturer som en helt integreret del af din behandling.

Læs evt. mere om NKT her:

http://neurokinetictherapy.com/for-clients/overview

Nyhedsbrev

Modtag nyhedsbrev fra Physical Movement